Štajerska Varda - The Slovenian New Dawn... Anti Globalist Militia and Spring of Tradition

Borut Pahor, the Slovenian President, and the prime-Minister, Miro Cerar, are worried about the existance of a paramilitary armed group of extreme right wing that is working for the order and tradition on the country. 

It started with the images of many masked men armed, training, in the social networking causing lot of alarm in society and left wings groups, that are worried about the preaching against the leftist propaganda, and anti-immigration to the country.

The group called Štajerske Varde (Guard of Stakerske) is leadered by the ex-presidential candidate Andrej Sisko, the political convervative said that the group will guarantee the order and, if necessary, will prevent the entering of irregular immigrants. The video that was in the social network shows like 70 men armed and leadered by Sisko, the radical that were arrested by attempted murder and obtained 2,2% of the votes in the last presidential elections, said to Reuters that didn't do anything illegal, but assumed that the weapons were not registered.

The Slovenian police is investigating the that is named of a part of region North of the Country. Sisko affirms that his militia is composed by hundreds of people, all volunteer. He also affirms that the militia is opened to cooperate with the police in the clash against the migratory politician, that the immigrants are able to stay in the country as they are registered and accept the national culture.

President Pahor told that this controversial generated by the video, declared that there is no support for operation of paramilitary groups in the country, that is considered a secure country and 'non autorized group is needed or can take care of the security of the country'.

The return of the nationalism in the nations that once were economicaly destroyed by the globalist groups as NATO, UN and EU, doesn't mean that the countries must leave the organisations, but to restore the tradition and secure their borders against the immigration and multiculturalism, in order to restore their tradition and their identity, and don't fall in an anomie, that makes the society lose themselves in a cultural vaccuum.

Promotion of national militias are configuring a new model of security in many countries that worries a lot with the intern security, like the III% in USA, Azov Battalion and other paramilitary groups that operates in security giving local support to the local police.



Postroj Štajerske varde sneman na območju Prlekije?
Pojavljala so se ugibanja, da se je postroj zgodil nekje na območju Ljutomera

V minulih dneh so veliko prahu dvignie fotografije in posnetki t.i. Štajerske varde, ki prikazujejo četo zamaskirancev, oboroženih s sekirami in s strelnim orožjem, ki naj bi skrbeli za varnost Štajerske. Sprevodu je poveljeval Andrej Šiško.

Sprva so se pojavljala ugibanja, da se je postroj zgodil nekje na območju Pohorja, nato pa še ugibanja, da naj bi se snemanje in postroj dogajal pravzaprav v naši neposredni bližini, na območju Ljutomera, na kar so namigovali tudi nekateri komentatorji in kar je tudi nam "prišlo na uho". A so te govorice zaenkrat bile zavrnjene. Uradno lokacija ni znana, tudi Šiško je ni izdal. Neuradno naj bi lokacija snemanja bila na travniku in v gozdu med Nasovo in Janhovo v Apaški dolini.

Ali so v tej vardi včlanjeni tudi ljudje iz naših koncev, nam ni znano, je pa po komentarjih na objavo na naši Facebook strani sklepati, da bi se jih kar nekaj želelo temu priključiti, spet drugi pa ostro nasprotujejo tej vrsti aktivnosti. Po besedah Šiška se v Štajersko vardo lahko včlanijo deželani Štajerske ob vpisu v njihovo bukvo, pogoj pa je prebivališče na območju Štajerske, kamor spada tudi Prlekija.

Kot je povedal Šiško, je za zdaj na ozemlju Slovenije ustanovljena dežela Štajerska, ki ima svojo Štajersko vardo, v prihodnjih mesecih pa nameravajo podobne skupine ustanoviti tudi v drugih slovenskih regijah, kjer je namen tudi ustanovitev še ostalih štirih dežel, Kranjske, Koroške, Prekmurja in Primorske in v vsaki svojo vardo ter nato še Zedinjeno slovensko vardo.

Na spletu pa se je medtem pojavil še 7-minutni posnetek govora Šiška zamaskiranim Štajercem. Policija ob tem sicer zadevo preiskuje, saj pri tem gre za sum številnih kaznivih dejanj.




"Šiško's" guards line up in the Styrian forest
The former presidential candidate explains that the masked group is the so-called Styrian Guard (Štajerska Varda)

3. September 2018 ob 20:08
Ljubljana - MMC RTV SLO
Photographs of masked men armed with cold weapons (axes) and firearms, posted on Facebook, has caught the attention of Slovenian social network users. The only one that was not masked in the group was the presidential candidate in the last elections, Andrej Šiško, who commanded the procession.

Šiško explained to MMC that on the 24th of June, together with his supporters, he established the Country of Štajerska (Dežela Štajerska). He said that the Dežela Štajerska was not in violation of the Slovenian constitution which envisages provinces, and quotes Article 3 which touches on local self-governance, adding that power lies within the people. "As people we can stop anyone, especially if we're free. On the basis of that we founded the Dežela Štajerska," explained Šiško.

Andrej Šiško also said that Slovenia is a strange country and that those who lead the country don't respect the very constitution they wrote. That is why he decided to establish a parallel legal system "in line with Slovene and old Styrian law, a "natural" law according to which the right to bear and use firearms for defense is a fundamental human right." "But because a country which does not control its borders, and is not capable of ensuring public order on its territory, is not a real country," they decided to set up the Styrian Guard (Štajerska Varda). According to Šiško, Varda is an old Slovene word for guard.

Slovenia's institutions are not expected to allow armed groups of masked guards to freely walk across its territory. Šiško says he is prepared to cooperate with Slovenia's law enforcement authorities, if they express readiness to cooperate with him. "If they don't, they'll have problems with us." He adds that they are prepared to use firearms, in order to conduct themselves as a real military organization.

Replying to whether they could be perceived as a terrorist organization, Šiško says they are not afraid of anything: "We're no terrorists, we're free people. The things that Slovenian authorities do, that's terrorism."

So why were all the men in the photographs, apart from Šiško, masked? Šiško says it is right that we cannot see who those people are. "Look at the pictures of Slovenia's special police forces. They're masked in all the videos," explains Šiško

G. C.; translated by K. J.


Odzivi na obstoj Štajerske varde: Od zaskrbljenosti, »trika globoke države«, do poziva za včlanitev v sindikat
Na vest o obstoju t.i. Štajerske varde, so se odzvali številni vidni politiki, tudi predsednik Pahor
Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. september 2018 ob 19:56

Po celotni državi odmeva vest o obstoju t.i. Štajerske varde, oborožene skupine, ki naj bi skrbela za varnost Štajerske. Odzvali so se številni vidni politiki, tudi predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik Slovenske vojske (SV) Borut Pahor, ki izraža veliko zaskrbljenost zaradi obstoja te oborožene skupine. Po njegovem je popolnoma nesprejemljivo oblikovanje oborožene skupine, ki naj bi po besedah vodje skupine "zagotavljala red in mir ter nadzirala mejo države".

Od pristojnih organov pričakuje, da bodo ukrepali v skladu z zakonodajo.

Predsednik Pahor poudarja, da je Slovenija svobodna država, v kateri vsakdo lahko izpove svoje stališče, vendar je pri tej svobodi omejen z enako svobodo drugega. Predsednik prav tako poudarja, da je Slovenija varna država, v kateri ni nikomur, ki ni za to pooblaščen, potrebno in dovoljeno samovoljno in protipravno skrbeti za varnost države in njenih meja.

"Republika Slovenija ima ustrezne ustanove in organe, ki skrbijo za zagotovitev miru, varnosti in nadzor državne meje in svoje delo dobro opravljajo," sporočajo iz predsednikovega urada.

V SMC najostreje obsojajo formiranje paravojaških enot
V SMC so zapisali, da "najostreje obsojamo formiranje paravojaških enot v okolici Maribora. Slovenija je ena najvarnejših držav na svetu. Pristojni organi so z zadevo že seznanjeni, pričakujemo, da bodo zoper odgovorne ustrezno ukrepali".

Predsednik dr. Miro Cerar je ob tem zapisal, da gre pri formiranju takšnih skupin za absolutno nedopustno početje, "ki po nepotrebnem med državljani vzbuja strah in širi sovraštvo." Poudaril je, da je Slovenija varna država, Policija in Slovenska vojska pa svoje delo opravljata zelo dobro. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo pristojni organi takoj ukrepali zoper odgovorne.

Miha Kordiš, poslanec Levice je na facebooku zapisal, da razume občutek brezizhodnosti, ujetosti, nakopičenega besa. "A vaših frustracij nad svetom niso krivi ''tujci'', ''pedri'', ''kulturni marksizem'' in kar se še znajde v tem naboru, ampak kapitalizem. Če si hočete vrniti oblast nad lastnim življenjem, se včlanite v sindikat in zravnajte hrbtenico tam, kjer šteje!", je pozval.

Janez Janša: »Trik globoke države«
Na vest se je odzval tudi prvak SDS, največje parlamentarne stranke, Janez Janša , ki je preko Twitterja "retvitnil" tvit, v katerem je drug uporabnik zapisal, da gre za preusmeritev pozornosti z Levice in gospodarstva. Janša je ob tem dodal, da gre za "že večkrat ponovljen trik globoke države".

Policija nadaljuje zbiranje obvestil in preverjanje vseh okoliščin
Na Generalni policijski upravi (GPU) so potrdili, da so z objavo na družbenih omrežjih seznanjeni in preiskujejo sume kaznivih dejanj javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, kaznivih dejanj zoper javni red in mir, zoper človečnost ter zoper suverenost RS in njeno demokratično ustavno ureditev. Sumi kaznivih dejanj so povezanih tako z dogodkom kot tudi objavo posnetkov in komentarjev.

Z zadevo so seznanili okrožno državno tožilstvo v Ljubljani in okrožno državno tožilstvo v Mariboru, policija pa nadaljuje zbiranje obvestil in preverjanje vseh okoliščin ter bo v skladu z zakonskimi pooblastili tudi ustrezno ukrepala.

Comentários

Postagens mais visitadas